Hondentaart

Benodigdheden:
200 gram kippengehakt (voor mensen, dus zonder bot)
200 gram tarwebloem
400 dl kippenbouillon
zakje gemengde groente
Paar teentjes knoflook, of een eetlepel knoflookpoeder
eetlepel olijfolie

Bereiding:
Meng dit door elkaar in een keukenmachine of met een mixer totdat je een smeuÔg deegje hebt vergelijkbaar met cakedeeg.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart af in c.a. 90 minuten op 180 graden.

 

 

     

Verjaardagstaart

Benodigdheden:
3-4 pond kip of kalkoen gehakt (zonder bot)
1 pond gekookte zilvervliesrijst rijst
1 pond grof gehakte verschillende groentes,(wortels, bleekselderij, koolraap, boontjes, peterselie e.d.)
3-4 teentjes fijngehakte knoflook
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 lepel bakpoeder
200-250 gram volkoren/tarwemeel of havermout

Bereiding:
Meng alles door elkaar en doe het mengsel in ingevette springvorm
Bak voor 1-1 1/2  uur op 175 graden Wanneer de taart is afgekoeld kan je 't met kwark of yoghurt als "slagroom" bestrijken en dan kunnen de kaarsjes erop

Deze taart is voor een heleboel chihuahuavriendjes

 

 

 

 

 

     

Hondenpannenkoeken: 

Maak een pannenkoekenbeslag
- 3 eieren
- circa 1 pakje roomkaas of kwark of melk
- 500 tarwemeel/bloem/zelfrijzend bakmeel.
- 300 gram fijngemalen vlees. (lever, hart, carnibest, uitgelekt blikje tonijn/sardientjes)

 Je roert dit door elkaar tot je een mooi pannenkoekenbeslag hebt. Hier bak je er pannenkoeken van.
Besmeer de pannenkoeken vervolgens met roomkaas, hŁttenkšse of kwark. Rol deze op en snij 'm in hapklare stukken.
Of.... 

Leg een pannenkoek op een bord, besmeer deze met roomkaas, kwark, Carnibest, gemalen vis ed. Leg daarop de volgende pannenkoek...weer besmeren en zo doorstapelen tot je een leuke taart hebt. 

Bij een hondenverjaardag kun je de bovenkant afsmeren met een dikke laag kwark (lijkt op slagroom;-)
en daar de kaarsjes in zetten.
 

 

 

 

 

 

     

Viskoekjes

Viskoekjes om te bewaren.
Bereidingstijd 2 dagen.

1 blikje makreel
1 blikje zalm
1  blikje sardientjes
1 blikje tonijn
4 eieren
Flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie
 2 eetlepels gedroogde peterselie
 4 teentjes knoflook of een eetlepel knoflookpoeder
 2 koppen meel 

Eieren en olie loskloppen in keukenmachine. Teentjes knoflook en de peterselie erbij. Dan de blikjes vis er in zijn geheel bij. (alleen als de vis op water staat, dit even laten uitlekken)
Giet dit mengsel over in een grote beslagkom en meng het meel erdoorheen tot je een dikke brij hebt.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
De brij uitstorten op een ingevette bakplaat en dan circa 30 minuten in de oven. Dan vijf minuten af laten koelen, in kleine blokjes snijden en uitgespreid op wat keukenpapier laten drogen. De volgende dag even omscheppen, en verder laten drogen. De dag daarop heb je harde viskoekjes die je in een afgesloten tupperware bak een aantal weken kunt bewaren.
 

 

 

 

 

     

                               Feestballetjes

IngrediŽnten:
225 gr. Americain (voor de Belgen) Tartaar (voor de Nederlanders)
1 wortel fijn geraspt
1 eetlepel geraspte kaas
1 eetlepel lookpoeder
1 ei geklutst
1 eetlepel tomatenpuree
1 kop volkoren broodkruimels

Bereiding:

Verwan je oven voor op 180į C. Meng alle ingrediŽnten goed door elkaar. Rol er dan balletjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 15 minuutjes in de oven tot ze mooi bruin zien en een stevige vastte massa zijn geworden. En dan die chihuahuaís smullen maar

 

 

 

 

 

 

 

     

Hondenkoekjes (1)


Benodigdheden:
250 ml gemengde peentjes en erwtjes uit blik (uitlekken)
625 ml volkoren meel
125 gram magere melkpoeder
 1 eetlepel knoflookpoeder
 90 ml plantaardige olie
 1 ei, losgeklopt
 125 ml koud water

Bereiding:
Pureer de peentjes en erwtjes in de keukenmachine.
Doe het meel, het melkpoeder en de knoflookpoeder in een beslagkom.
Voeg hierbij de gepureerde erwtjes/peentjes, de olie, het losgeklopte ei en het water en vermeng dit alles goed.
Verdeel het deeg in 2 ballen;
Kneed de ballen nog 2 minuten door als je met de hand hebt gemengd, heb je het met mixer of keukenmachine gedaan, dan kan het even nog kort; - rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ca een centimeter dikte;
snij met een koekjessnijder (vooral enkele kleine) kleine koekjes uit het deeg.;
Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat of een goed ingevette bakplaat.
verwarm de over op 180 graden Celsius en bak hierin de koekjes 15 minuten aan ťťn kant;
Draai de koekjes om en bak ze nu nog 25 minuten.

 

 

 

 

 

 

     

Hondenkoekjes (2)

Benodigdheden:
350gr. Tarwebloem
160gr. Havermoutvlokken
30gr. Gesmolten spekvet
60gr. Geraspte kaas
100gr. Kleine stukjes spek
60gr. Tartaar 
275ml. Vleesbouillon


bereiding:
De tarwebloem,havermout,kaas en tartaar in een grote mengkom doen.
Ondertussen de spekjes al roerend bakken tot er al wat spekvet komt,dat kan je dan al onder de ingrediŽnten roeren.
Als de spekjes goed uitgebakken zijn mogen ook zij toegevoegd worden.
Als laatste de bouillon toevoegen en er een mooi deegje van kneden.
Uitrollen zonder barsten in het deeg tot een dikte van ong.25mm.
Snij of steek er nu leuke vormpjes uit,eventueel bestrooien met wat muesli of kaas voor een extra krokant koekje.
Bakken in ongeveer 2 uur op 150 įC op een ingevette bakplaat tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

 

 

 

 

 

     

Hondenkoekjes (3)

Benodigdheden:
 1 kopje witte meel
1 kopje volkoren meel
1 ei
4-5 eetlepels olie
1-2 theelepeltjes knoflookpoeder
1-2 theelepeltjes honing en dan water tot het deeg niet meer zo heel droog aanvoelt.

Bereiding:
Meng alles goed door elkaar. Daar maak je kleine balletjes of andere vormpjes van. Deze verdeel je op een ingevette bakplaat en dan 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
De honing kan vervangen worden door pindakaas of kleine stukjes vlees (gehakt)

 

 

 

 

 

 

     

Levercake:

Benodigdheden:
3 eieren
0,6 tot 0,75 kopje olijfolie of zonnebloemolie
1/3 of een 1/2 pond lever (kippen,rund, in ieder geval geen varken)
2 koppen meel/tarwemeel
1 theelepel knoflookpoeder of een paar teentjes verse knoflook

Bereiding:
Het vlees malen en met de andere ingrediŽnten mengen in een keukenmachine tot een mooi beslag. Dit beslag uitspreiden over een ingevette bakplaat en de voorverwarmde oven in.
Circa 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 250 graden Celsius.  

De lever kan ter afwisseling vervangen worden door hartjes, sardientjes (uit blik) tonijn (uit blik) pakje Carnibest (geen Rodi, dit bevat teveel water)enz.