 |
Hondentaart
Benodigdheden:
200 gram kippengehakt (voor mensen, dus zonder bot)
200 gram tarwebloem
400 dl kippenbouillon
zakje gemengde groente
Paar teentjes knoflook, of een eetlepel knoflookpoeder
eetlepel olijfolie
Bereiding:
Meng dit door elkaar in een keukenmachine of met een mixer totdat je een
smeuïg deegje hebt vergelijkbaar met cakedeeg.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart
af in c.a. 90 minuten op 180 graden. |

 |
|
|
|
 |
Verjaardagstaart
Benodigdheden:
3-4 pond kip of kalkoen gehakt (zonder bot)
1 pond gekookte zilvervliesrijst rijst
1 pond grof gehakte verschillende groentes,(wortels, bleekselderij,
koolraap, boontjes, peterselie e.d.)
3-4 teentjes fijngehakte knoflook
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 lepel bakpoeder
200-250 gram volkoren/tarwemeel of havermout
Bereiding:
Meng alles door elkaar en doe het mengsel in ingevette springvorm
Bak voor 1-1 1/2 uur op 175 graden Wanneer de taart is afgekoeld
kan je 't met kwark of yoghurt als "slagroom" bestrijken
en dan kunnen de kaarsjes erop
Deze taart is voor een heleboel chihuahuavriendjes |


|
|
|
|
 |
Hondenpannenkoeken:
Maak een pannenkoekenbeslag
- 3 eieren
- circa 1 pakje roomkaas of kwark of melk
- 500 tarwemeel/bloem/zelfrijzend bakmeel.
- 300 gram fijngemalen vlees. (lever, hart, carnibest, uitgelekt blikje
tonijn/sardientjes)
Je roert dit door elkaar tot je een mooi
pannenkoekenbeslag hebt. Hier bak je er pannenkoeken van.
Besmeer de pannenkoeken vervolgens met roomkaas, hüttenkäse of kwark.
Rol deze op en snij 'm in hapklare stukken.
Of....
Leg een pannenkoek op een bord, besmeer deze met
roomkaas, kwark, Carnibest, gemalen vis ed. Leg daarop de volgende
pannenkoek...weer besmeren en zo doorstapelen tot je een leuke taart
hebt.
Bij een hondenverjaardag kun je de bovenkant afsmeren met
een dikke laag kwark (lijkt op slagroom;-)
en daar de kaarsjes in zetten. |

|
|
|
|
 |
Viskoekjes
Viskoekjes om te bewaren.
Bereidingstijd 2 dagen.
1 blikje makreel
1 blikje zalm
1 blikje sardientjes
1 blikje tonijn
4 eieren
Flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie
2 eetlepels gedroogde peterselie
4 teentjes knoflook of een eetlepel knoflookpoeder
2 koppen meel
Eieren en olie loskloppen in keukenmachine. Teentjes
knoflook en de peterselie erbij. Dan de blikjes vis er in zijn geheel
bij. (alleen als de vis op water staat, dit even laten uitlekken)
Giet dit mengsel over in een grote beslagkom en meng het meel erdoorheen
tot je een dikke brij hebt.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
De brij uitstorten op een ingevette bakplaat en dan circa 30 minuten in
de oven. Dan vijf minuten af laten koelen, in kleine blokjes snijden en
uitgespreid op wat keukenpapier laten drogen. De volgende dag even
omscheppen, en verder laten drogen. De dag daarop heb je harde
viskoekjes die je in een afgesloten tupperware bak een aantal weken kunt
bewaren. |

 
 |
|
|
|
 |
Feestballetjes
Ingrediënten:
225 gr. Americain (voor de Belgen) Tartaar (voor de Nederlanders)
1 wortel fijn geraspt
1 eetlepel geraspte kaas
1 eetlepel lookpoeder
1 ei geklutst
1 eetlepel tomatenpuree
1 kop volkoren broodkruimels
Bereiding:
Verwan je oven voor op 180° C. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Rol er dan balletjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 15
minuutjes in de oven tot ze mooi bruin zien en een stevige vastte massa
zijn geworden. En dan die chihuahua’s smullen maar
|

|
|
|
|
 |
Hondenkoekjes (1)
Benodigdheden:
250 ml gemengde peentjes en erwtjes uit blik (uitlekken)
625 ml volkoren meel
125 gram magere melkpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
90 ml plantaardige olie
1 ei, losgeklopt
125 ml koud water
Bereiding:
Pureer de peentjes en erwtjes in de keukenmachine.
Doe het meel, het melkpoeder en de knoflookpoeder in een beslagkom.
Voeg hierbij de gepureerde erwtjes/peentjes, de olie, het losgeklopte ei
en het water en vermeng dit alles goed.
Verdeel het deeg in 2 ballen;
Kneed de ballen nog 2 minuten door als je met de hand hebt gemengd, heb
je het met mixer of keukenmachine gedaan, dan kan het even nog kort; -
rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ca een
centimeter dikte;
snij met een koekjessnijder (vooral enkele kleine) kleine koekjes uit
het deeg.;
Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat of een goed
ingevette bakplaat.
verwarm de over op 180 graden Celsius en bak hierin de koekjes 15
minuten aan één kant;
Draai de koekjes om en bak ze nu nog 25 minuten. |

|
|
|
|
 |
Hondenkoekjes (2)
Benodigdheden:
350gr. Tarwebloem
160gr. Havermoutvlokken
30gr. Gesmolten spekvet
60gr. Geraspte kaas
100gr. Kleine stukjes spek
60gr. Tartaar
275ml. Vleesbouillon
bereiding:
De tarwebloem,havermout,kaas en tartaar in een grote mengkom doen.
Ondertussen de spekjes al roerend bakken tot er al wat spekvet komt,dat
kan je dan al onder de ingrediënten roeren.
Als de spekjes goed uitgebakken zijn mogen ook zij toegevoegd worden.
Als laatste de bouillon toevoegen en er een mooi deegje van kneden.
Uitrollen zonder barsten in het deeg tot een dikte van ong.25mm.
Snij of steek er nu leuke vormpjes uit,eventueel bestrooien met wat
muesli of kaas voor een extra krokant koekje.
Bakken in ongeveer 2 uur op 150 °C op een ingevette bakplaat tot ze mooi
bruin en knapperig zijn. |

|
|
|
|
 |
Hondenkoekjes
(3)
Benodigdheden:
1 kopje witte meel
1 kopje volkoren meel
1 ei
4-5 eetlepels olie
1-2 theelepeltjes knoflookpoeder
1-2 theelepeltjes honing en dan water tot het deeg niet meer zo heel
droog aanvoelt.
Bereiding:
Meng alles goed door elkaar. Daar maak je kleine balletjes of andere
vormpjes van. Deze verdeel je op een ingevette bakplaat en dan 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
De honing kan vervangen worden door pindakaas of kleine stukjes vlees
(gehakt) |


|
|
|
|
 |
Levercake:
Benodigdheden:
3 eieren
0,6 tot 0,75 kopje olijfolie of zonnebloemolie
1/3 of een 1/2 pond lever (kippen,rund, in ieder geval geen varken)
2 koppen meel/tarwemeel
1 theelepel knoflookpoeder of een paar teentjes verse knoflook
Bereiding:
Het vlees malen en met de andere ingrediënten mengen in een
keukenmachine tot een mooi beslag. Dit beslag uitspreiden over een
ingevette bakplaat en de voorverwarmde oven in.
Circa 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 250 graden
Celsius.
De lever kan ter afwisseling vervangen worden door
hartjes, sardientjes (uit blik) tonijn (uit blik) pakje Carnibest (geen
Rodi, dit bevat teveel water)enz. |

 |
|
|
|
|
  |
|
|
|
|