Bad: Dit is het proces waarbij de mensen de vloer, de muren en zichzelf nat maken. Je kunt ze daarbij helpen door na een wandeling in de regen of een zwempartij in de sloot jezelf krachtig en regelmatig uit te schudden het liefst in de woonkamer.

     
Bank: Zijn voor honden wat servetten zijn voor mensen. Na het eten is het beschaafd om op de bank heen en weer te springen je kop in de bank te begraven en al snuivend je snorharen schoon te vegen.

     
Bespringen: Een laatste manier als gewoon springen niet meer helpt om aandacht te krijgen....... heel doeltreffend als je dit combineert met 'snuffelen' zoals staat omschreven.

     
Doofheid: Dit is een typische hondenziekte die zich uit als de baas wil dat de hond binnen komt en de hond buiten wil blijven. Symptomen: glazig staren naar de baas en dan in de tegengestelde richting rennen, of plat gaan liggen.  
     
Fietsen: Tweewielige oefenmachines, uitgevonden voor mensen om het vetgehalte op peil te houden. Voor de maximale aerobicoefeningen, verschuil je je in de bosjes, je springt te voorschijn je blaft heel hard en rent een aantal meters met de fietser mee; de fietser gaat zwabberen en valt in de bosjes je springt om de omgevallen fietser heen geeft hem een lekkere natte lik het het gezicht en je loopt met opgeheven hoofd en staart weer weg.

     
Hondenriem: Een lijn die aan je halsband zit, en die je de mogelijkheid biedt om je baas daar naar toe te leiden waar je 'm hebben wil.

     
Hondenmand: Elk zacht, zuivere oppervlakte, zoals een witte beddensprei in de logeerkamer of de nieuwe bank in de woonkamer.

     
Kwijlen: Dit doe je als je mensen voedsel hebben en jij niet. Om dit goed te doen, moet je je tegen hun aandrukken, zielig kijken, en laat de kwijl op de vloer vallen, beter nog, op hun schoot.

     
Leunen: Iedere goed luisterende hond reageert op het commando 'zit', zo dicht mogelijk naast de baas gaan zitten en mooi omhoog kijken. Dit is speciaal voor als de baas gekleed is voor een avondje uit. Heel effectief bij zwarte pakkengelegenheden. Laat dus zien hoe gehoorzaam je bent en hoe graag je aan je baas wil laten zien dat je mooi kan zitten.

     
Liefde: Is het gevoel van intense genegenheid, helemaal gratis en zonder spelregels. De beste manier om je liefde te tonen is om met je staart te kwispelen. Als je geluk hebt, zal je baas je liefde beantwoorden.

     
Onweer: Dit is het signaal dat de wereld ophoud te bestaan . Mensen blijven verbluffend kalm gedurende de donderslagen, dus is het nodig ze te waarschuwen voor het gevaar door oncontroleerbaar te trillen , te hijgen, je ogen wild te laten rollen en ze op de hielen te volgen .

     
Opspringen: Dit is de beste manier om de aandacht van je baas te krijgen, vooral als deze een lekker kopje koffie of thee drinkt.

     
Prullenbak: Dit is een hondenspeeltje gevuld met papier, en enveloppen en lege snoeppapiertjes. Als je je verveelt, gooi dan de prullenmand onderste boven en verspreid en versnipper de papieren door het hele huis, tot de baas thuis komt.

     
Snuffelen: De sociale gewoonte als je een andere hond begroet. Houd je neus tegen de achterkant van de andere hond en haal diep adem, herhaal dit verschillende keren, tot je baas je op laat houden.
Ook belangrijk om kennis te maken met visite. Duw je neus zo krachtig mogelijk in het kruis van de visite of aan de achterkant van de visite. Haal diep adem, snuif goed en herhaal dit verschillende keren net zolang tot de visite of je baas beschaamd zegt dat je moet ophouden.
 
     
Vuilnisemmer: De bak die de buren eens per week buiten zetten om je vernuft te testen. Je gaat op je achterpoten staan en probeert het deksel op te lichten met je neus. Als je het goed doet, wordt je beloond met boterwikkels om af te likken, botjes om op te knabbelen en harde broodkorsten om op te eten.