1ste Kwartaal

Zondag 22 januari 2006

We hebben vandaag een chihuahua gekocht.

Ik wilde al heel lang graag een hondje. Ik heb vroeger ook een chihuahua gehad, Sheila dus ik weet hoe lief en slim ze zijn.

We gingen zondag ochtend vroeg op pad, samen met mijn schoonzus Ria en zwager Alfred.

Toen ik onze chi zag was ik meteen verkocht. Ria was helemaal weg van het broertje en mijn zwager (ontzettend stoer) was verliefd geworden op de tante. Om een lang verhaal kort te maken we gingen met 2 hondjes terug naar huis.

De dierenarts (da) dokter Bouman is ontzettend lief en goed voor Gizmo. http://www.bokhovebouman.nl/
Ik schrijf in de belevenis van Gizmo en omdat ze in de jonge leefentje toch een aantal keer bij de da is geweest, gaat Gizmo niet zo graag naar hem toe.

Hier volgt het verhaal van Gizmo:

Ik ben geboren op 9 november 2005, samen met mijn broer. Op een dag kwamen er 4 mensen naar ons kijken. Een van die vier begon meteen met me te spelen en te knuffelen, ik vond haar wel aardig, ook werd ik vastgehouden door een man, die had wel erge grote handen, maar was wel heel erg lief voor me. De andere twee mensen hadden heel veel aandacht voor mijn broer, het vrouwtje zat maar te knuffelen met hem.  De man was steeds met mijn tante bezig en die was meteen in een keer verkocht voor het ras chihuahua. Wij zijn dan wel klein, maar ontzettend dapper. Ik hoop dat we met ze mee mogen, want dan blijf ik mijn broer zien. En ja hoor, nadat het uitgelegd was hoe ze voor ons moesten zorgen, mochten we mee.

De autorit ging hartstikke goed, we waren niet misselijk. Het eerste deel van de rit zat ik lekker bij Josť. De tweede gedeelte zat ik lekker bij Bep. Het was wel aardig van ze, ze zijn onderweg gestopt om ons wat water te laten drinken. Mijn broertje zat de hele tijd bij Ria, want Alfred was onze chauffeur.

Eerst gingen we naar het huis van Alfred en Ria, we hebben samen daar wat dingen onderzocht, later kwam er nog iemand, die meteen met ons begon te knuffelen en ze vertelde ons dat ze Wies hete (schoonzus). Ik heb op dat moment Wies meteen in mijn kleine hartje gesloten.

We gingen toen weer weg en eindelijk was ik in mijn nieuwe huis. Het is wel groot en ben maar meteen even op ontdekkingstocht gegaan. Daarna was ik toch wel erg moe, na alle indrukken van die dag en ben ik lekker in mijn mandje gaan slapen en later in mijn bench lekker op Bep zijn trui. Ik woog toen maar 590 gram, wat een ukkie was ik.

De volgende dag heb ik heerlijk bij Bep in zijn ochtendjas achter de computer gezeten. Af en toe gingen we ook spelen dat was hartstikke leuk. Ik moet ook van ze in een bak plassen, ik probeer het echt, maar soms gebeurd er toch een ongelukje. Uit eindelijk had ik snel door wat de bedoeling was. Ik krijg ook lekkere brokjes om te eten.

Ze hadden me eerst Bitchie genoemd en Ria had mijn broer Mitchie genoemd. Na een paar dagen werd het toch wel duidelijk dat die namen combinatie niet werkte en omdat ik  op een gremlin leek  hebben ze me Gizmo genoemd.

Ze komen me om de drie uur wekken en zetten me dan op de bak, ik had gauw door dat een plasje de bedoeling is, want dan kan ik weer gauw verder slapen in mijn bench.

's Morgens nam Josť me een half uurtje mee in bed om te knuffelen, tjee wat ligt het daar lekker, maar Bep had gezegd dat hij niet wil dat er honden op bed slapen, dus ga ik vanavond maar weer zielig in mijn bench slapen.

'sAvonds gingen we met zijn alle tegelijk naar bed en ik lag in mijn bench. Hoor ik Bep opeens zeggen "Waar is Gizmo"?. Ik ging meteen goed luisteren. Josť zei dat ik lekker in mijn bench lig te slapen. Hoe kan zij nu weten dat het lekker is, het bed dat is pas lekker. Nu Bep had mij meteen door, want die vond het zielig dat ik in de bench sliep en die heeft me dan ook gelukkig uit de bench gehaald. Nu moet ik hem wel belonen om lekker in zijn nek te gaan liggen slapen, hij wordt mijn slaap maatje.

Ik moet natuurlijk ook Josť te vriend houden, dus daar loop ik de hele dag achteraan en 's nacht ben ik voor Bep. Ik ben wel klein, maar o zo slim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
Woensdag 25 januari 2006

Ik ga vandaag weg met de auto en we gaan naar een winkel waar ze heel veel hondenspulletjes verkopen www.ilovemoois.nl
Daar heb ik mijn eerste truitje en mijn eerste tas gekregen.

 
     

Woensdag 1 februari 2006

Mitch  en ik zijn vandaag 12 weken. Gaan we gezellig met de auto weg. Gaan we ergens naar binnen en ik denk ha gezellig, achteraf was het niet zo gezellig want die mevrouw begon mij te onderzoeken en ze gaf me een spuit, dat deed best een beetje pijn, want ik ben toch wel klein. Moet ik ook nog elke dag een pilletje voor de wormen, ik hoop dat dit niet te lang gaat duren.

 

 

     
Vrijdag 10 februari 2006

Er is niet zo heel veel te melden, behalve dat ik heel erg mijn best doe om zindelijk te worden en het gaat hartstikke goed. Ik ga ook elke dag met Bep de post ophalen, dat vind ik hartstikke leuk om te doen, als Bep het woord post al zeg, dan sta ik bij de deur. Wanneer ik dan terug kom begroet Josť me, alsof ze me een hele tijd niet heeft gezien. Bep en Josť doen ook wel een hele boel dingen met me, ik geloof dat dat socialiseren heet, want het is heel belangrijk voor een pup om met alles in aanraking te komen.

     

Donderdag 23 februari 2006

Overal waar Bep en Josť naar toe gaan mag ik mee, maar soms kan het gewoon niet. Vandaag is de moeder van Josť jarig en dan gaan ze uit eten. Ik mag dan een paar uur spelen met Wies, dat is voor mij geen straf, want ze geeft me wel heel erg veel aandacht en dat vind ik fijn. Als er ooit is met Bep en Josť gebeurd, dan wil ik naar Wies of naar Ria en Alfred. Want hun zijn toch wel heel erg lief voor mij.

     

Zondag 5 maart 2006

Ik krijg van Bep elke ochtend een paar druppels melkkoffie en dat vindt ik toch wel heel erg lekker. Zonder koffie ga ik de deur niet uit. Ik ben een echte coffeecup chihuahua.

     

Zaterdag 25 maart 2006

Vandaag kwamen er een heleboel mensen en Bep kreeg ook allemaal cadeautjes. Gelukkig kwam Mitch ook. Hebben we lekker met zijn 2tjes gespeeld. Als Mitch iets heeft wat ik ook graag wil, dan trek ik gewoon mijn lip in de hoogte en begin dan te grommen. Dan ben ik echt een Gremlin. Bitchie was toch ook wel een goede naam voor mij geweest. Gelukkig heb ik een lieve broer, want die laat het allemaal toe.

     

 

Volgend Kwartaal